Skip to main content

Daan van Ommen

Daan van Ommen

linkedin icon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paspoort

Gezin

Daan is woonachtig in Stein.

Studie

Studeert de premaster Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft Commercieel Management (BSc) gestudeerd aan Zuyd Hogeschool te Sittard, heeft medewerker Marketing & Communicatie mbo 4 gestudeerd aan ROC Leeuwenborgh (nu Vista College) te Maastricht, is afgestudeerd aan Scholengemeenschap Groenewald te Stein (studierichting Vmbo-t).

Werk

Heeft als stagiair kennis en kunde opgedaan bij onder meer Bol.com en het Sintermeertencollege in Heerlen.

Hobby's & nevenactiviteiten

Is bugelist bij de fanfare van Stein en lid van Golfclub Meerssen.

Burgerraadslid

Taakvelden:

  • Algemene zaken
  • Communicatie

Mijn naam is Daan van Ommen, geboren op elf augustus 1999 en woonachtig in Stein. Momenteel ben ik bezig met de pre-master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervoor heb ik de Hbo-bachelor Commerciële Economie en de Mbo-4-opleiding Medewerker Marketing & Communicatie afgerond aan respectievelijk Zuyd Hogeschool en ROC Leeuwenborgh (nu Vista College). In mijn vrije tijd speel ik bugel bij de fanfare van Stein, fanfare CWO Groningen en bezoek ik regelmatig sport- en muziekevenementen.

De afgelopen jaren hebben we kunnen zien dat communicatie steeds prominenter werd in onze levens. Affaires zoals bij de kinderopvangtoeslagen hebben pijnlijk blootgelegd dat transparantie nog een vergaande ontwikkeling moet doormaken.

Wijzigingen die burgers treffen moeten op een duidelijke en transparante manier worden gecommuniceerd. Als de afvalstoffenheffing stijgt moet het voor burgers duidelijk waarom deze heffing stijgt. Heldere communicatie draagt bij aan het verbreden van draagvlak, iets dat in onze samenleving cruciaal is. Daarbij is een overheidsinstantie in dienst van de burgers, niet vice versa.

Ik heb mij aangesloten bij Communiceren Met Burgers, omdat ik het blijvend communiceren met burgers ontzettend belangrijk vind en deze partij ook dit ideaal deelt. CMB staat voor betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en normen en waarden. Bij CMB is een woord een woord en een afspraak een afspraak, idealen die ik ook belangrijk vind.
Binnen de partij krijg ik de ruimte om de kennis van mijn studies in de praktijk toe te passen in de vorm van websitebeheer, social media en het schrijven van persberichten.