Huub Driessen

Huub Driessen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steunend lid

In 2014 besloot ik om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen en na een heuse campagne werd ik door jullie gekozen voor de gemeenteraad van Stein. De afgelopen jaren periode heb ik de lokale Steinse politiek dan ook van dichtbij mee gemaakt; een ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

Wat mij in deze vier jaar het meeste is opgevallen is dat veel zaken al landelijk, provinciaal of in regionaal verband geregeld zijn. Toch blijven er genoeg kansen over om essentiële invloed uit te oefenen op de leefbaarheid (in de ruimste zin van het woord) van onze gemeente. En in mijn ogen zou het de lokale politicus daar om te doen moeten zijn.

Vanuit mijn werk als makelaar heb ik geconstateerd dat veel mensen “van buitenaf” besluiten om in onze gemeente te komen wonen. En als ik deze mensen dan vraag wat de doorslag heeft gegeven om hier naar toe te verhuizen krijg ik steeds dezelfde antwoorden. “Stein is goed bereikbaar”. “Er zijn veel voorzieningen”. “In de omgeving is veel werkgelegenheid”. “Stein heeft een boeiend verenigingsleven”.

Die opmerkingen zouden in mijn ogen dan ook de speerpunten moeten zijn voor de inhoud van ons gemeentelijk beleid en de Steinse politiek zou alles moeten doen wat in haar macht ligt om van Stein een (nog) aantrekkelijkere woongemeente te maken. Concreet betekent dat optimale kansen en ondersteuning geven aan het bedrijfsleven. Het verenigingsleven blijvend stimuleren, hoe groot of klein een vereniging ook is. Het niveau van onze voorzieningen verder te verhogen. Huisvestingsmogelijkheden afstemmen op de behoefte van onze inwoners, jong en oud. Optimale dienstverlening en ondersteuning aan mensen die het om een of andere reden moeilijk hebben. Initiatieven vanuit de samenleving krachtig ondersteunen. Kortom, stel alles in het werk om er voor te zorgen dat de inwoners van onze gemeente van mening zijn: “In Stein? Daar voel ik mij thuis!”.

Toch heb ik moeten besluiten om na de komende verkiezingen geen tweede termijn als raadslid te ambiëren. Maar ik wil mij wel blijven inzetten om van Stein een hierboven omschreven gemeente te maken. Daarom zal ik als lijstduwer op de kieslijst van het CMB gaan staan. CMB omdat dit in mijn ogen de meest betrouwbare, eerlijke en kwalitatief sterkste politieke partij van Stein is. Na de verkiezingen wil ik niet meer als raadslid maar wel als partijlid invloed blijven uitoefenen op de denkwijze van onze partij.

Wellicht spreekt mijn visie u aan. Onze partij sttat voor gelijkheid, vernieuwing én verjonging. 

Huub Driessen

© cmb Stein

/brainy.nl - online marketing\

CMB Stein