Skip to main content

Huub Driessen

Huub Driessen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Motivatie

In 2014 besloot ik om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen en na een heuse campagne werd ik door jullie gekozen voor de gemeenteraad van Stein. De periode 2014/2018 heb ik de lokale Steinse politiek dan ook van dichtbij meegemaakt; een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Vanwege mijn drukke werkzaamheden als makelaar moest ik helaas passen voor een nieuwe periode als raadslid. Wel was ik blij dat ik mijn vriend Willem Thewissen bereid vond om lid te worden van CMB. Met succes; Willem is na het overlijden van onze nestor Jack Meijers tot leider van het CMB gekozen.

Vanuit mijn werk als makelaar heb ik geconstateerd dat steeds meer mensen “van buitenaf” besluiten om in onze gemeente te komen wonen. En als ik deze mensen dan vraag wat de doorslag heeft gegeven om hier naar toe te verhuizen krijg ik steeds dezelfde antwoorden. “Stein is goed bereikbaar”. “Er zijn veel voorzieningen”. “In de omgeving is veel werkgelegenheid”. “Stein heeft een boeiend verenigingsleven”.

Die opmerkingen zouden in mijn ogen dan ook de speerpunten moeten zijn voor de inhoud van ons gemeentelijk beleid en de Steinse politiek zou alles moeten doen wat in haar macht ligt om van Stein een (nog) aantrekkelijkere woongemeente te maken. Concreet betekent dat optimale kansen en ondersteuning geven aan het bedrijfsleven. Het verenigingsleven blijvend stimuleren, hoe groot of klein een vereniging ook is. Het niveau van onze voorzieningen verder te verhogen. Huisvestingsmogelijkheden afstemmen op de behoefte van onze inwoners, jong en oud. Optimale dienstverlening en ondersteuning aan mensen die het om een of andere reden moeilijk hebben. Initiatieven vanuit de samenleving krachtig ondersteunen. Kortom, stel alles in het werk om er voor te zorgen dat de inwoners van onze gemeente van mening zijn: “In Stein? Daar voel ik mij thuis!”.

Waar ik moeite mee heb is de onmacht van inwoners als eerder genomen besluiten gewoon van tafel geschoven worden. Deze inwoners, vaak minderheden, ervaren de overheid dan als onbetrouwbaar. Ze vinden geen gehoor. En dat zou anders moeten. Daarom neem ik weer plaats op de kieslijst van het CMB. In mijn ogen de meest betrouwbare, eerlijke en kwalitatief sterkste politieke partij van Stein. Daar kunt u van op aan.

Wellicht spreekt mijn visie u aan. Onze partij staat voor gelijkheid en vernieuwing.

Met groet,

Huub Driessen