Skip to main content

Joyce Römers

Joyce Römers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paspoort

Gezin

Joyce woont in Berg aan de Maas.

Studie

Heeft de Pabo en haar master SEN (afstudeerrichting gedrag) afgerond.

Werk

Is werkzaam als docent en mentor op het Vistacollege te Heerlen.

Hobby's & nevenactiviteiten

Voetbalt al heel wat jaartjes bij de Dames van I.V.S. waar ze zeer fanatiek is zowel op het veld als in de derde helft. Daarnaast onderhoudt ze haar sociale netwerk graag en houdt van reizen en weekendjes weg gaan met haar partner en/of vriendinnen.

Raadslid
Woordvoerder maatschappelijke zaken (MZ)

Taakvelden:

  • Scholing vorming en educatie
  • Openbaar basis- en middelbaaronderwijs
  • Onderwijshuisvesting
  • Onderwijsbeleid en leerlingenzaken

Mijn naam is Joyce Römers ben 35 jaar en geboren en getogen in Berg aan de Maas. Voetbal met veel plezier al 23 jaar bij het damesteam van RKVV I.V.S. en ben zeer fanatiek zowel in de 1ste, 2de maar ook zeker vaak in de 3de helft. Ook ben ik lid van de jeugdcommissie bij Augs Cultuurfestival, die verantwoordelijk is voor de jeugdactiviteiten tijdens dit weekend. Daarnaast help ik waar nodig bij activiteiten of festiviteiten die in het dorp worden georganiseerd. Het verenigingsleven in het dorp gaat me dan ook aan het hart.

Ik heb in 2011 mijn studie aan de Pabo afgerond en vond een baan bij de Xaveriusschool. Dit is een school (expertisecentrum) voor orthopedagogisch onderwijs en/of begeleiding aan leerlingen met sociale-, emotionele-, ontwikkelings- en/of gedragsproblemen. Dit werk beviel me heel erg goed en ben ter verdieping nog de master SEN gaan volgen met als afstudeerrichting gedrag. Deze heb ik met succes in 2018 afgerond. Na tien jaar binnen deze school was ik toe aan een nieuwe uitdaging en heb de overstap gemaakt naar het Vistacollege waar ik als docent en mentor nog elke dag met veel plezier aan het werk ga.
Betekenisvol zijn met en voor studenten daar haal ik veel voldoening uit.

In 2017 benaderde Chantal en Jack Meijers me of ik geen interesse had om deel te nemen aan de politiek in onze gemeente Stein. Deze vraag overviel me en hier heb ik even goed over moeten nadenken. Want mijn motto is als ik iets doe dan wil ik het goed doen en voor de volle 100%. Met in mijn achterhoofd dat de beste stuurlui aan wal staan en om betekenisvoller te zijn voor ons dorp/gemeente en haar inwoners heb ik de stap gewaagd.
Met enige verbazing maar ontzettend dankbaar voor uw vertrouwen ben ik 4 jaar geleden met een mooi aantal stemmen tot raadslid verkozen en heb ik me mogen inzetten voor ons dorp en gemeente.

Leefbaarheid en samenwerking zijn het allerbelangrijkste. Leefbaarheid raakt alle punten die in onze kernen aan de orde zijn. Van de stoeptegel en verwilderd groen tot woonvisie, duurzaamheid en klimaatadaptatie en alles daar tussen in. Goede resultaten daarin behaal je samen met inwoners, ondernemers, de raad en gemeentebestuur.

Ik ga te werk op een open, eerlijke en transparante wijze, actief en slagvaardig, met de signalen en vragen die ik van onze inwoners krijg. U bent immers het belangrijkste. Samen kunnen wij onze eigen leef- en woonomgeving optimaal maken. Een goede communicatie is daarbij wezenlijk. Voor ons geldt afspraak is afspraak.

Natuurlijk kan het verenigingsleven op mijn volledige inzet rekenen. Zeker in deze moeilijke tijd verdienen alle verenigingen en clubs optimale kansen en steun. En daarnaast hou ik me aanbevolen voor uw wensen want zoals gezegd, u bent het belangrijkste.