Skip to main content

Oktoberfeest in Stein georganiseerd door Flavour Hospitality Group

Afgelopen vrijdag heeft CMB onderstaande schriftelijke raadsvragen ingediend. CMB maakt zich sterk voor de lokale verenigingen in Stein die i.v.m. de ontwikkelingen rondom het coronavirus sterk in hun eigen activiteitenprogramma hebben gesneden, met in het bijzonder de carnavalsverenigingen en de stichting “Steinder Oktoberfest” (niet te verwarren met onderstaande organisator).

Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Stein
Ondergetekende stellen de volgende schriftelijke vragen aan het college.

In Stein zijn we trots op ons rijke verenigingsleven en de vele initiatieven die genomen worden door de vele vrijwilligers. Thans leven we in onzekere tijden. Deze onzekerheid noopt onze verenigingen en stichtingen om hun traditionele initiatieven voor een seizoen op te schorten. Carnavalsverenigingen slaan een jaar over, voetbalclubs vieren hun jubileum niet enzovoort. Dit alles vanwege onze gezondheid.

Zo ook de stichting Steinder Oktoberfest. Zij hebben ervoor gekozen om hun activiteit wel door te laten gaan maar dan in zeer afgeslankte vorm (70 zittende aanwezigen op 10 en 11 oktober aanstaande). Naar we vernomen hebben, krijgt FHG toestemming om een dergelijk feest te bouwen voor 1500 mensen verdeeld over 3 dagen. Natuurlijk, ontspanning is en blijft belangrijk maar moeten we niet met één maat meten? 

Coronaregels volgen of niet, grote feesten met veel mensen  blijven een risico. Moeten we dat risico op deze manier opzoeken?

Daarbij springt FHG in een gat dat is geslagen doordat dit feest in Sittard is afgelast en doordat onze traditionele Steinse organisator (de stichting Steinder Oktoberfest) hun feest noodgedwongen zeer klein organiseert. Vind u niet dat hierdoor broodroof wordt gepleegd?  

In afwachting van uw antwoord met dank en vriendelijke groet,

Fractie CMB Stein,

Raadslid Willem Thewissen

Meer in deze categorie