Skip to main content

Raadsvragen inzake overlast winkelcentrum Stein

Overlast is van alle tijden. Overal waar mensen samenkomen, ligt het op de loer. 

We kennen het in verschillende soorten, van geluidsoverlast tot de extremere excessen. 

Een verschil met 'vroeger' daarentegen is dat belangrijke sleutelrollen binnen onze maatschappij,  zoals de politie alsook de docenten van het onderwijs steeds minder mogelijkheden hebben om normen en waarden over te brengen en te handhaven daar waar nodig. De rol van ouders in deze vormt zich ook met de huidige tijd mee. 

Onder meer deze factoren leiden ertoe dat er sneller grenzen worden overschreden waartegen onze maatschappij, in het bijzonder de lokale overheid, dient op te treden. 

CMB staat een fundamenteel andere koers voor ten aanzien van het aanpakken van de verschillende vormen van overlast. Stein dient te investeren in straatcoaches voor de kleinschalige overlast. Zij kunnen de rol van BOA's en politie overnemen, doch anders inkleden. Tal van gemeenten werken ermee en het werpt haar vruchten inmiddels af. 

Bij excessen is het volgens CMB de taak aan politie en justitie om met daadkracht te acteren. Op die manier worden normen en waarden weer scherper op het netvlies gesteld. 

De raadsvragen die ons raadslid Kyle Hoeveler ten aanzien van het winkelcentrum heeft gesteld, treft u hier aan. 

In de komende jaren komt CMB met voorstellen in de Raad om de huidige aanpak anders te gaan inrichten in lijn met hetgeen hiervoor is genoemd. 

Meer in deze categorie