Skip to main content

Introductie Leon Fredrix, nieuw raadslid CMB

Zoals eerder aangekondigd heeft ons gewaardeerd raadslid Joyce Römers afgelopen donderdag afscheid genomen van de gemeenteraad van Stein. Haar vervanger wordt CMB'er Leon Fredrix. Leon is afgelopen donderdag door onze burgemeester beëdigd als nieuw raadslid van de gemeente Stein.

Via deze weg wensen wij hem voor succes toe!

Leon stelt zich via deze weg graag aan U voor.

Beste inwoners,

Mijn naam is Leon Fredrix, geboren en getogen in Elsloo. Ik ben 61 jaar oud, getrouwd met Corry en we hebben 2 zonen, Jim en Ross.

Begin 2022 werd ik door de fractievoorzitter van CMB-Stein gevraagd om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stein. Daar heb ik toen toch even over moeten nadenken. Maar al vrij snel kwam ik erachter toch wel interesse te hebben in de plaatselijke politiek in Stein.

De reden daarvoor is, dat als je iets wilt bereiken of regelen, dit samen met anderen moet doen. Geen “moeilijke” politiek, maar gewoon open en eerlijk zaken aankaarten, durven te bespreken en proberen te regelen.

Daarnaast is CMB een politieke vriendenclub, kundig, altijd tot helpen bereid, bereikbaar, zichtbaar en geen “dubbele agenda’s”. Dat vind ik belangrijk.

Ik werk al geruime tijd bij de gemeente Maastricht als portefeuillemanager vastgoed. In die hoedanigheid heb ik veel ervaring opgedaan m.b.t. hoe het binnen een gemeente allemaal in elkaar zit -zowel ambtelijk als bestuurlijk- en zeker ook wat er vaak beter kan !

Als “kersvers” raadslid zal ik mij in ieder geval voor de volle 100% gaan inzetten voor verbetering van de leefbaarheid in Stein. Deze “verzamelterm” omvat wat mij betreft alle zaken waar wij mee te maken hebben in een goede en zorgzame samenleving.

Met vriendelijke groet,

Leon Fredrix

Meer in deze categorie