Skip to main content

Terugblik Jongerendebat SG Groenewald

Namens CMB heeft onze kandidaat Kyle Hoeveler afgelopen week het woord mogen voeren tijdens het jongerendebat van SG Groenewald. Hij ging daar onder meer het debat aan met de leerlingen van SG Groenewald

CMB heeft een langs gebroken voor de wijze waarop Stein haar jongerenbeleid moet vormgeven. Dit dient in samenspraak 'met' in plaats van 'over' onze jongeren te gaan. Beleid stelt men immers op aan de hand van de behoeftes en knelpunten die er onder de jongeren leven.

Ook voerden we het debat over woningbouw in Stein. CMB staat voor woningbouw op plaatsen waar thans is gebouwd, maar waar de bouwsels worden afgebroken en herbestemd, het zogenaamde 'inbreiden'. Zo belasten we de natuur niet meer dan nodig en houden we de kwaliteit en het aanzicht van natuur en landschap in Stein hoog.

Daar waar wordt bebouwd, pleit CMB voor een investering in levensloopbestendige seniorenwoningen en woningen voor starters.

Tot slot onze complimenten voor de debaters van SG Groenewald! De leerlingen hebben gedebatteerd met passie, energie en kennis van zaken! De nieuwe generatie belooft veel goeds!

Meer in deze categorie