Aanvullende raadsvragen eenmalige energietoeslag

Aanvullende raadsvragen eenmalige energietoeslag

Namens CMB stellen fractievoorzitter Willem Thewissen en raadslid Kyle Hoeveler aanvullende schriftelijke raadsvragen aan het college van B&W over de uitvoering van de aanvraag en de uitbetaling omtrent de eenmalige energietoeslag die thans door het Rijk is toegezegd.

De gemeente moet niet uit het oog te verliezen dat het (ook) bij de inwoners met een inkomen op of net boven het sociaal minimum al geruime tijd financieel puzzelen is om de rekeningen betaald te krijgen en er enige tijd overheen gaat alvorens een aanvraag is omgezet in definitieve uitbetaling.

Bovendien zijn gemeenten niet met handen en voeten gebonden totdat de wetswijzigingen vanuit het Rijk zijn doorgevoerd. Een aantal gemeenten gaan nu al tot uitbetaling over of hebben dat reeds gedaan.


CMB verzoekt het college om meer spoed achter de uitvoering te zetten en met een concreet uitvoeringsplan te komen zodat onze inwoners meer duidelijkheid hebben over de wijze waarop Stein uitvoering geeft aan de aanvraag en uitbetaling van de energietoeslag.


Onze raadsvragen treft u hier aan. De actuele ontwikkelingen zijn te volgen via:

https://www.gemeentestein.nl/energietoeslag


┬ę cmb Stein

/brainy.nl - online marketing\

CMB Stein