Skip to main content

Raadsvragen eenmalige energietoeslag & schuldhulpverlening

Afgelopen week publiceerde het Nibud nieuwe koopkrachtberekeningen voor het jaar 2022. Hieruit volgt dat vrijwel alle huishoudens er gemiddeld 40 euro per maand op achteruit gaan. De belangrijkste oorzaak is de plotselinge stijging van de energiekosten.

Voor de gezinnen die nu al iedere maand financieel moeten puzzelen om alle rekeningen betaald te krijgen komt deze financiële klap het hardst aan. Deze groep dreigt structureel klem te geraken. De gemeenten dienen uitvoering te geven aan een eenmalige compensatie van 200 euro in de energiekosten voor gezinnen die financieel erg krap bij kas zitten.

Fractievoorzitter Willem Thewissen en burgerraadslid Kyle Hoeveler stellen daarom namens CMB schriftelijke raadsvragen aan het college van Burgemeester & Wethouders.

CMB pleit voor een actieve benadering in de communicatie vanuit de gemeente Stein richting onze inwoners die voor deze compensatie in aanmerking komen, zodat zij op de hoogte zijn van de mogelijkheid om deze compensatie aan te vragen.

Ook pleiten wij voor een bredere en laagdrempeligere inzet van gemeentelijke schuldhulpverlening.

Onze raadsvragen treft u hier aan.

Meer in deze categorie