Skip to main content

Motie van CMB inzake vliegenoverlast UNANIEM aangenomen

MOTIE vreemd aan de orde van de dag

(ex artikel 37 Reglement van Orde)

Oordeelsvormende en besluitvormende vergadering d.d. donderdag 26 april 2018.

Onderwerp: Opslag restafval (PVC) binnen de gemeente Stein. 

De gemeenteraad van de gemeente Stein in vergadering bijeen d.d. 26 april 2018.

Gehoord de beraadslagingen inzake de opslag van huishoudelijke restafval op bedrijfsterreinen binnen de gemeente Stein.

Constaterende dat:

  • Deze opslag van huishoudelijke afval op gronden nabij de directe woonomgeving een grote bron van ergernis vormen voor omwonenden in de directe omgeving van deze opslag.
  • Het bekend is dat dit huishoudelijke restafval een enorme aantrekkingskracht heeft voor vliegen en ander ongedierte en deze ongewenste ontwikkeling zich niet alleen beperkt tot de opslagplaats zelf maar tevens verspreid naar de directe woonomgeving waardoor een groot deel van onze inwoners enorm beperkt worden in hun woongenot en leefmilieu
  • Dat voorts bekend isdat een meer dan normale aanwezigheid van vliegen ook extra risico’s oplevert voor de volksgezondheid van mensen

Overwegende dat:

  • Dat het opslaan van huishoudelijk restafval / PVC nabij de directe woonomgeving in onze gemeente onaanvaardbaar is en waaraan met de groots mogelijke spoed een einde aan gemaakt dient te worden.

Verzoekt het college om:

  • Op korte termijn contact op te nemen met de Provincie Limburg en met de RUD, die primair verantwoordelijk zijn voor de vergunningverlening en handhaving in deze.
  • In het overleg met hen te bevorderen dat de zeer omstreden opslag van huishoudelijk restafval / PVC in de nabijheid van bewoonde gebieden op zo kort mogelijke termijn wordt beëindigd.
  • De raad te informeren over de resultaten van deze inspanningen.

En gaan over tot de orde van de dag.

J.J.J.C. Meijers

CMB-fractie