Skip to main content

Raadsvragen inzake vliegenoverlast

Vliegenoverlast. CMB raadslid Chantal Meijers dringt bij Burgemeester aan om met spoed een maatregel te treffen voor opslag van de vele meters restafval op industrie terrein Business park

Elsloo 5-11-2017

Aan de voorzitter van de raad,

Geachte Burgemeester,

Afgelopen zaterdag kwamen een groot aantal berichtten uit de buurt Aronskelk alsook uit de omgeving van Nieuwdorp welke betrekking hadden op de meer dan normale aanwezigheid van vliegen in genoemde buurten.

Deze ernstige vliegenoverlast welke niet bevorderlijk is voor het leef en woonmilieu moet een nader te verklaren oorzaak hebben.

Gelet op de genoemde locaties is het daarom aannemelijk dat deze overlast een direct gevolg is van bepaalde opslagmaterialen welke bij één der bedrijven aldaar is opgeslagen.

De meest logische verklaring zou naar mijn mening gevonden kunnen worden bij bedrijven die op hun bedrijfsterrein met name aan de randen van het business park grotere hoeveelheden restafval hebben opgeslagen dat verder moet worden geleid naar recycling bedrijven.

Ervaringen hebben geleerd dat opslagplaatsen van restafval met name voor vliegen en ongedierte een ideale omgeving zijn om zich razendsnel voort te planten om vervolgens in de directe omgeving voor de nodige overlast te zorgen.

Omdat vliegen hinderlijk zijn voor mens en dier zorgen ze ook voor onrust.
Daarnaast brengen vliegen bacteriën, schimmels en virussen over welke uiteindelijk in het lichaam kunnen belanden met alle besmettingsgevaren van dien.

Vanuit deze optiek is het zaak om de overlast voor de directe omgeving zo snel mogelijk op te heffen.

Zelf heb ik mogen vaststellen dat er inderdaad op één van de bedrijven welke gevestigd zijn op het business park meters hoge hoeveelheden restafval zijn opgeslagen hetgeen naar mijn mening deze onnodige overlast veroorzaakt.

Ik verzoek U als burgemeester van de gemeente met de nodige spoed actie te ondernemen om deze open opslag van restafval in de directe omgeving van onze woonbuurten Aronskelk en Nieuwdorp met de groots mogelijke spoed te gaan beëindigen. En verwacht op korte termijn te vernemen welke actie uwerzijds ondernomen is om een einde te maken aan deze onnodige overlast.

Vertrouwende op een spoedig bericht uwerzijds verblijf ik met vriendelijke groeten

Chantal Meijers raadslid CMB